RK Comunicació

Serveis de comunicació i Community Management a Osona

Creem la guia d’estil d’una marca

Deixa un comentari

En el camp del màrqueting sovint sentim a parlar de conceptes com branding o identitat corporativa en referència a la percepció que tenen els clients d’una determinada empresa o producte. És un fet que cal vetllar i cuidar fins a l’últim detall la imatge de marca per ser reconeguts i tenir una valoració positiva en el mercat.

La creació d’una guia d’estil és vital per a fer-ho possible. Es tracta d’un document en el qual es defineixen les normes de disseny i comunicació d’una marca. El seu objectiu és fer-nos la vida més fàcil, ja sigui a nivell de consulta interna si és té algun dubte o bé si es treballa amb altres empreses o persones, a qui ens interessa fer seguir el patró de marca indicat.

Captura-de-pantalla-2015-05-27-a-las-12.16.27
T’enumerem els elements bàsics que cal definir en una guia d’estil (et pots descarregar aquí un exemple de l’empres de gestió d’aparcaments Saba).

1- Definició i filosofia de la marca
En primer lloc, és vital determinar l’essència de la marca. Tot i que sovint és més complicat del que sembla, es tracta d’explicar en un paràgraf el què representa la marca: Quins valors es volen transmetre? Com volem que se’ns conegui?

2- Logotip
És l’element al voltant del qual gira tota la imatge de la marca. Cal exposar com es vol que s’utilitzi el logotip: la mida, el lloc que ocupa, els colors… i també deixar clar quins usos no estan permesos.

3- Tipografia
Es tracta de definir la família de la font, la mida i el color que associem a la marca, ja sigui a nivell de logotip, eslògan o textos secundaris. També cal establir les variacions de la tipografia com ara negreta o cursiva.

4- Colors
El color és un dels elements més importants en la identificació i diferenciació d’una marca, així que cal incloure els colors primaris, secundaris i de fons que associem a la marca. Es poden exposar en els codis de color Pantone, CMYK o RGB.

5- To de veu
S’ha explicar com es transmetrà l’essència de la marca a través del text i dels missatges audiovisuals. Fer servir un to desenfadat, formal, irònic o elitista ens servirà per posicionar la marca entre el públic potencial.

6- Ús d’imatges i fotografies
Quin tipus d’imatges es faran servir per representar a l’empresa? Quines no em puc permetre associar a la marca? Determinar l’essència dels elements visuals ens ajudarà a no desviar-nos del camí marcat.

Per a més informació, consulta’ns a rkcomunicacio@gmail.com.

Advertisement

Autor: RK Comunicació

Empresa de la comarca d'Osona que ofereix serveis de comunicació corporativa i Community Management per a empreses, entitats i institucions.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s