RK Comunicació

Serveis de comunicació i Community Management a Osona

La importància de mesurar

Deixa un comentari

Si consultes qualsevol guia de màrqueting digital t’apareixerà de forma destacada el concepte de mètrica i no és en va. Les accions que es realitzen a la xarxa tenen la gran avantatge de poder-se mesurar quantitativament a través de l’analítica web, de manera que podrem determinar si estem assolint els objectius desitjats.

Qualsevol campanya de comunicació digital demana un treball previ de planificació i definició, en el qual serà fonamental establir quins seran els objectius i la forma com es mesuraran. A l’hora de medir l’impacte no podem anar per sensacions, sinó que necessitem xifres reals i exactes sobre l’èxit o el fracàs de la campanya en qüestió..

analisis-web

Et podríem parlar de complexes denominacions que s’utilitzen a Internet com ROI (en català, retorn de la inversió), CTR (percentatge de clics) o LTR (taxa de conversió), però preferim comentara-te algunes mètriques més senzilles que fem servir en el nostre dia a dia per mesurar les activitats dels #amicsRK.

Web

. Google Analytics: eina indispensable per a mesurar el trànsit d’una web. Permet anàlisis exhaustius del públic, el comportament, la procedència, les conversions…

. WordPress: els usuaris del sistema WordPress disposen d’unes senzilles estadístiques per conèixer l’afluència de la seva web

Google

. Google My Business: aplicació al servei de les empreses que permet tenir dades sobre les visites que s’han tingut a Google Maps o Google Plus.

Xarxes Socials

. Estadístiques: totes les xarxes socials (Facebook, Instagram, Twitter, etc.) disposen d’un sistema d’estadístiques per conèixer l’abast de les publicacions entre els seguidors

Newsletter

. Mailchimp: aquest programa gratuït ofereix una sèrie de mètriques interessants per conèixer l’èxit d’un enviament de correu electrònic com ara la taxa d’obertura.

Autor: RK Comunicació

Empresa de la comarca d'Osona que ofereix serveis de comunicació corporativa i Community Management per a empreses, entitats i institucions.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s