RK Comunicació

Serveis de comunicació i Community Management a Osona

Xarxes socials d’empresa, ens hi posem?

Deixa un comentari

Iniciar un projecte 2.0 per a una empresa, entitat o institució no és tan senzill com obrir els perfils socials i posar-se a publicar. Cal fer una feina d’anàlisi, planificació i reflexió per tal d’establir les línies mestres que ens permetin encarar el viatge per la xarxa amb les màximes garanties de resultats. Basant-nos en la nostra experiència, intentarem resumir aquesta tasca en 10 punts.

imatge

1- Definició dels objectius
Abans d’iniciar qualsevol projecte de comunicació, ens haurem de plantejar quins objectius volem assolir (reforçar la imatge de marca, fer màrqueting de continguts, induir a la venda… a tall d’exemple) i intentar quantificar-los en la mesura que això sigui possible.

2- Delimitació del públic
Caldrà que determinem molt clarament a quin tipus de públic objectiu ens dirigim (gènere, edat, condició social, interessos…) ja que aquests factors seran claus a l’hora d’escollir quines seran les xarxes i l’estratègia a seguir.

3- Elecció de les xarxes
Una vegada definits els objectius i el públic, és moment d’escollir en quina o quines xarxes centrarem la nostra activitat. Haurem de ser realistes i fer-ho només en aquelles que ens sigui rendible, ja que un major número de plataformes no suposa per si mateix un major èxit.

4- Anàlisi de la competència
En màrqueting, és vital conèixer com estan treballant el seu discurs 2.0 els nostres competidors, ja siguin directes o indirectes, per així determinar si hi ha oportunitats de mercat. En aquest sentit, establirem els punts a seguir i els punts negatius segons si s’adapten o no a la nostra marca.

5- Definició del discurs
El tipus de discurs que fem servir condicionarà l’èxit de la nostra estratègia a les xarxes: tocarà reflexionar sobre l’idioma, les paraules que utilitzarem i les que no, com ens definirem com a empresa o el to que farem servir, entre d’altres.

6- Ús de la imatge
També haurem de tenir clar quin missatge visual (o audiovisual) volem transmetre en els nostres canals socials, començant pel logotip i la imatge capçalera i seguint pels tipus d’imatges de les publicacions, si seran iguals a les diferents xarxes, si hi aplicarem disseny o no…

7- Selecció de la temàtica
En la línia del missatge textual i visual, caldrà establir quins tipus de temes tractarem: només sobre producte/empresa o també relacionats amb sector/entorn. Farem una proposta de possibles publicacions per a les primeres setmanes, sempre estant oberts als canvis que es puguin produir.

8- Estratègia de recerca de seguidors
Posar en marxa canals socials des de zero implica una sèrie d’actuacions per tal d’obtenir seguidors ja que aquests no arribaran perquè si. Definirem, doncs, quins passos durem a terme en les mateixes xarxes i fora d’elles, ja sigui en l’àmbit d’Internet com en el físic.

9- Posada en marxa dels canals
Arriba el moment d’obrir els perfils i/o canals escollits, sempre tenint en compte els 8 passos anteriors. En especial, caldrà posar especial atenció en la informació i imatges dels perfils, ja que aquests ens definiran en la primera presa de contacte amb els usuaris.

10- A triomfar a les xarxes
Ara sí que ja ho tenim tot a punt. Per obtenir bons resultats, caldrà constància, planificació, imaginació… i una mica de sort!!

Autor: RK Comunicació

Empresa de la comarca d'Osona que ofereix serveis de comunicació corporativa i Community Management per a empreses, entitats i institucions.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s