A vegades, a Twitter necessitem més d’un tuit per expressar el què volem. Els fils (threads en anglès) permeten agregar diferents publicacions d’un mateix perfil de forma ràpida i senzilla. Posats en marxa l’any 2017, varen significar una revolució important a la popular xarxa social, que va néixer amb la limitació dels mítics 140 caràcters i que posteriorment es van ampliar a 280.
L’objectiu dels fils no és cap altre que explicar una història, el que en el món del màrqueting es coneix com a storytelling. S’han fet famoses algunes narracions de ficció (tambá anomenades minirelats o tuitnoveles) com per exemple la del guionista Manuel Bartual, que va revolucionar la xarxa amb la seva història. Però es poden fer servir com a eina de màrqueting? La resposta és sí.
Els fils ofereixen la possibilitat a les empreses i marques d’agregar context a les publicacions, donar explicacions i detalls del producte o servei del què s’està parlant o, fins i tot, instruccions d’utilització pas a pas. D’aquesta manera, es pot afegir informació, imatges i altres elements com hastags, enllaços o emoticones a cada tuit que integra el fil.
És important partir d’un tuit inicial que ens presenti el tema de forma atractiva i que incorpori el típic “obrim fil”. A partir d’aquí, cada publicació ha d’aportar algun punt o aspecte interessant per crear engagement entre els usuaris (enganxar, captar la seva atenció) de manera que continuin llegint perquè estan aprenent o descobrint coses noves a cada tuit.
Altres avantatges dels fils de Twitter és que no són intrusius, ja que l’usuari veu el primer tuit i si li interessa hi clica i va llegint els restants; i que aprofiten la immediatesa i interactivitat de la xarxa, de manera que els usuaris entren a formar part de la conversa.
T’atreveixes a fer un fil per a la teva empresa? T’ensenyem el que hem fet per un dels #amicsRK, el centre òptic de Vic Òptica de l’Ambulatori.