RK Comunicació

Serveis de comunicació i Community Management a Osona

Els fils de Twitter com a eina de màrqueting

Deixa un comentari

A vegades, a Twitter necessitem més d’un tuit per expressar el què volem. Els fils (threads en anglès) permeten agregar diferents publicacions d’un mateix perfil de forma ràpida i senzilla. Posats en marxa l’any 2017, varen significar una revolució important a la popular xarxa social, que va néixer amb la limitació dels mítics 140 caràcters i que posteriorment es van ampliar a 280.

L’objectiu dels fils no és cap altre que explicar una història, el que en el món del màrqueting es coneix com a storytelling. S’han fet famoses algunes narracions de ficció (tambá anomenades minirelats o tuitnoveles) com per exemple la del guionista Manuel Bartual, que va revolucionar la xarxa amb la seva història. Però es poden fer servir com a eina de màrqueting? La resposta és sí.

Els fils ofereixen la possibilitat a les empreses i marques d’agregar context a les publicacions, donar explicacions i detalls del producte o servei del què s’està parlant o, fins i tot, instruccions d’utilització pas a pas. D’aquesta manera, es pot afegir informació, imatges i altres elements com hastags, enllaços o emoticones a cada tuit que integra el fil.

És important partir d’un tuit inicial que ens presenti el tema de forma atractiva i que incorpori el típic “obrim fil”. A partir d’aquí, cada publicació ha d’aportar algun punt o aspecte interessant per crear engagement entre els usuaris (enganxar, captar la seva atenció) de manera que continuin llegint perquè estan aprenent o descobrint coses noves a cada tuit.

Altres avantatges dels fils de Twitter és que no són intrusius, ja que l’usuari veu el primer tuit i si li interessa hi clica i va llegint els restants; i que aprofiten la immediatesa i interactivitat de la xarxa, de manera que els usuaris entren a formar part de la conversa.

T’atreveixes a fer un fil per a la teva empresa? T’ensenyem el que hem fet per un dels #amicsRK, el centre òptic de Vic Òptica de l’Ambulatori.

Autor: RK Comunicació

Empresa de la comarca d'Osona que ofereix serveis de comunicació corporativa i Community Management per a empreses, entitats i institucions.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s